donderdag 28 juli 2011

Bijzondere ontmoetingen

We zijn alweer bijna twee weken in Jeffreys Bay. De eerste week was het erg zoeken voor ons. Onze hoofden zaten nog vol met de verhalen en ervaringen uit Durban. Inmiddels hebben we erg goed contact met de mensen die ons wegwijs maken in de sloppenwijk. Gisteravond hebben we hun getuigenissen gehoord en hebben we voor hen kunnen bidden. Velen hebben een achtergrond van gebroken gezinnen, alcoholmisbruik en geweld. Jezus heeft hun leven omgedraaid en ze zijn hongerig om deze achtergrond ten goede te keren door de mensen te bereiken die nu in die situatie zitten. 

dansen op afrikaanse liedjes
We werken momenteel mee met kinder-jeugdprogramma’s en gaan op huisbezoek bij de ouders of grootouders. De kinderen hiervan zitten op de Victory4All basisschool. Tijdens het huisbezoek wassen we de voeten van hen zoals Jezus bij zijn discipelen deed. We leggen dan uit dat Hij kwam om te dienen en niet om te heersen. Dit hebben wij eeuwen gedaan (en gebeurd nog) door de blanke overheersing onder de zwarte bevolking. We mogen hen eren door de schone voeten te voorzien van nieuwe schoenen. 

voetwassing van een Oma

Deze week zijn Maarten en Ada op bezoek voor tussentijdse evaluatiegespreken. Ze bemoedigen ons en dagen ons uit om als individu en als team eruit te halen wat erin zit, erg waardevol. We doen het erg goed als team, het is soms wel lastig om met zoveel kinderen in ons team keuzes te moeten maken wanneer en waar je aan mee kunt werken. We proberen de kinderen zoveel mogelijk bij alles te betrekken. Ze genieten ervan als ze eten kunnen uitdelen aan mensen uit de wijk.
ze zijn blij met een gesmeerd broodje

Groet René
Mooi Zuid-Afrika

3 opmerkingen:

  1. Rene - it's great to read your stories and see the pictures. Grace and strength to you all. I'm now in Vancouver, B.C. Canada - Ed is attending an investment conference. I'm starting the process of getting my workshop into a format that can become an online course so that anyone from anywhere can learn how to raise support. Challenging, but good. Greetings and blessings from us Shermans, Terry

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gods zegen voor de komende weken

    Team Indonesie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Rene, ontzettend leuk om jullie belevenissen te lezen en zo mooi dat jullie de voeten van de bevolking wassen, ik weet nog wel van Namibie dat de mensen er erg door gezegend waren. Groetjes en een zegenrijke tijd,
    Gerda

    BeantwoordenVerwijderen